Herman Miedema, loopbaancoach en trainer.


Loopbaancoach Herman Miedema

Ik ben in 1974 geboren in Leeuwarden. Sinds vijftien jaar woon ik in Groningen. De eerste elf jaar in de stad, nu alweer vier jaar op een prachtige plek in de provincie, Stedum. Ik ben een jonge loopbaancoach met een eigen stijl. In evaluaties komen vaak de volgende omschrijvingen terug: 'ontwapenend, open en eerlijk, kinderlijk nieuwsgierig'. Mijn nieuwsgierigheid naar een ander gaat heel ver; luisteren is daardoor één van mijn sterkst ontwikkelde talenten. Ik vul niets voor jou in in een gesprek. Wat ik wel doe is openstaan, doorvragen, totdat we aan zijn gekomen bij de vraag die je zelf niet kon bedenken, waarvan je je met een schok realiseert dat het hoognodig was dat die vraag eens gesteld werd!

Opleiding en ervaring

Na mijn opleiding fysiotherapie in Groningen heb ik drie jaar gewerkt als fysiotherapeut. De laatste twee jaar in een revalidatiecentrum voor chronische rug- en nekklachten. Voortdurend merkte ik dat achter elke fysieke klacht een verhaal schuilging. Ik wilde mensen op een andere manier gaan helpen, en nog meer open gaan staan voor de verhalen. De daarop volgende vijf jaar heb ik gewerkt als re-integratiecoach en loopbaancoach bij twee re-integratiebedrijven. Ik heb een post-HBO opleiding tot loopbaancoach gevolgd bij adviesbureau Hoogendijk, en ik ben aangesloten bij de NOLOC.

In 2008 ben ik gestart met mijn eigen onderneming. 

Drijfveer

Ik wil ontdekken wat mensen beweegt onder de dagelijkse golfslag van het leven. Het onbewuste aanspreken en naar een bewust niveau halen. Verbinden is voor mij een kernbegrip. Ik wil mensen verbinden met onbewuste blokkades, met diepe verlangens, met onzekerheid en kracht. Verbinden met zichzelf. Als je een completer beeld krijgt van wie je bent, kun je ook bepalen welk werk het beste bij je past. Zo kun je een netwerk opbouwen en onderhouden, en een werkgever of klanten vinden.